[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
Idexing::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه پرستاری
AWT IMAGE  
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
نشریه پرستاری
AWT IMAGE
..
پرستاری داخلی جراحی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای تکانش گری

فرشته ارسلان ده، راحله باقری فرد، فرشته اصغری نیا، منصوره سادات رجایی زاده،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: شناخت برخی مولفه ­های هیجانی و صفات شخصیتی زمینه­ساز گرایش به مصرف مواد درمیان جوانان، از حساسیت بالایی برخوردار است؛ در همین راستا این مطالعه به بررسی تدوین مدل گرایش به مصرف مواد بر اساس ناگویی هیجانی و تکانش­گری با میانجی­گری ذهنی­سازی پرداخته است.
روش ­کار: روش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع روش­های مدل­یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش تمام جوانان شهر کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ بودند. به این منظور تعداد ۴۲۰ نفر از این افراد به روش نمونه‏گیری دردسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه آمادگی به اعتیاد در ایرانیان، مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو، مقیاس تکانشگری و پرسشنامه کنش‌وری تاملی پاسخ دادند. داده­های حاصل از پرسشنامه­های مدنظر به وسیله برنامه آماری AMOS و SPSS نسخه بیست و سه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که مدل مفروض پژوهش حاضر از برازش لازم با داده­ها برخوردار است. نتایج به‌دست‌آمده از مدل‌سازی معادلات ساختاری حاکی از آن بود که مسیر مستقیم متغیر‌ ناگویی هیجانی (۹۹/۵ T= ،۶۳/۰ = β)، تکانشگری (۲۸/۴T= ،۳۷/۰= β)، اطمینان (۸۱/۴- T= ،۶۶/۰- = β) و عدم اطمینان (۷۰/۷- T= ،۶۲/۰= β) بر گرایش به مصرف مواد معنادار بود. همچنین اثر غیرمستقیم ناگویی هیجانی (۰۵/۰>P، ۳۹/۰- =b) و تکانشگری (۰۵/۰>P، ۴۶/۰- =b) بر گرایش به مصرف مواد از طریق نقش میانجی ذهنی­سازی (اطمینان) معنی­ دار بود. به­علاوه اثر غیرمستقیم متغیر ناگویی هیجانی (۰۵/۰>p، ۵۲/۰=b) و تکانشگری (۰۵/۰>P، ۶۰/۰=b)  بر گرایش به مصرف مواد از طریق نقش میانجی ذهنی­ سازی(عدم اطمینان) معنی­دار بود.
نتیجه ­گیری: براساس یافته­ های این پژوهش می­توان نتیجه ­گیری کرد که درک منسجم از مولفه­های ناگویی هیجانی و تکانشگری و به ویژه ذهنی­سازی در آسیب­شناسی اعتیاد، یک عنصر کلیدی در ارزیابی و  احتمالا کار بالینی با بیماران معتاد به مواد مخدر و همچنین سایر افرادی است که گرایش به مصرف مواد دارند.
 

صفحه 1 از 1     

نشریه روان پرستاری Iranian Journal of  Psychiatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700